Smått & Gott.

Under mina år som naturfotograf har jag blivit häcklad av kolleger för mina fikavanor i skog och mark. Jag pratar givetvis om mina smörgåsar med skivad banan på. I hop med kaffe är detta rena rama uppåttjacket när inspirationen falnat och man behöver en kreativ kick.

Receptet är lätt

- Grovt bröd helst Trehörning Grov.
- Smör: Bregott extrasaltat.
- Banan (givetvis kravodlade) som skivas på.

Servera gärna på barkbricka, avnjuts till kaffe.

Vill man göra en lyxvariant så prova kallrökt skinka mellan smöret och bananerna. Vill man gå ytterligare ett steg längre, toppa med curry (obs. risk för att smaken drar åt 80-talspizzan "Banana", "Tropicana" eller vad det nu var den hette)


bananmackor

bett

Som efterrätt rekommenderas 3 st Kornmokex och/eller en kanelbulle.

Spännande kombination: Gin + tonic + bananmacka.

"Jag fikar, alltså finns jag"

bulle