Föreläsningar.

Under mina snart tjugo år som natur och frilansfotograf har jag föreläst flitigt om min fotografi och mina projekt. Här följer några korta presentationer av föreläsningar som går att boka.


Över tid och rum

En bildföreläsning om mig och min fotografi som gjordes i samband med mitt tioårs jubileum som natur/frilansfotograf. Där jag berättar om hur kameran och bildskapandet kom till att bli mitt instrument och yrke, hur jag tänkte, frustrationer, motgångar och medgångar. Jag berättar hur jag fick idéerna till mina böcker följt av komprimerade små presentationer av dessa samt viskningar om kommande bokprojekt.
Hovs hallar


Nissan - en å från a till ö

Bildföreläsningen om min fjärde bok, där jag med kameran vandrar, flyger och cyklar längs min bardoms å. Från mossen Nissakälla där ån börjar sin tjugo mil långa färd till sitt möte med västerhavet, via mynningen i Halmstad. En naturfotografisk skildring av en av de stora västkuståarna, där jag även lätt berör vattendragets betydelse för människans utveckling i Nissans dalgång, från forntid fram till nutid. Under femtio minuter skrapar vi lite på ytan i varje kapitel ur boken med samma namn. För närmare presentation se fliken "Mina böcker"

Kajak


Halland - landet innanför hallarna

Populär bok och föreläsning i ny fräsch omarbetad version. I denna föreläsning skrapar vi lite på ytan av bokens innehåll och gör en komprimerad vandring i detta fantastiska landskap, sett igenom mina ögon. Från de stora vidderna till skogens mystik, kustens klippor och sand till små detalj studeringar i insekternas värld. Hur fick Halland sitt namn? när blev vi hallänningar svenskar? inflätat i alla landskaps skildringar berättar jag om landskapets historia och öden. Samt hur jag många gånger hämtar inspiration till mitt bildskapande genom att blicka tillbaka i tiden. Välkommen till en ny intressant vandring i ett av Sveriges vackraste landskap.
För mer info klicka här