Under ytan i den nordhalländska skärgården

Under ytan maneter

Några bilder från undervattensäventyret i förra veckan med min vän och kollega Annette. Den nordhalländska skärgården badade i höstsolens sken men vind och vågor viskade lite om Västkustens temperament. En hel del partiklar i vattnet men helt ok sikt ändå så i det stora hela blev det en fin dag både över och under havets yta.

Som hämtat ur en science fiction film svävar brännmaneten fram i sitt universum, ett universum som tyvärr är hotat, ett universum som alla trodde var för evigt.
Brännmanetens härliga rödgula färg framträder väldigt fint i blixtljus, helst som här i aktiv blå skugga.

Under ytan maneter 1
Annette studerar en en brännmanet men försöker undgå att få en smekning i ansiktet av dess brännande trådar.
Under ytan maneter 2
Den Amerikanska kammaneter som är en invasiv art längs vår kust är endast några centimeter lång och kom hit så sent som 2006. Men jag kan inte låta bli att fascineras av dess form och lyster. I det här fallet blir den nästan som en prisma i motljuset.
Under ytan maneter 3
Annette svävar fram i undervattenslandskapet.